Opskrift: Brioche Burgerboller

22. March 2021
Der er intet som en god burger. Men for at kunne lave det, så er det super vigtigt at have den rette burgerbolle. Dette kunne for eksempel være en hjemmelavet Brioche burgerbolle, der er den bløde og lækre typer burgerbolle, men den blanke overflade. Netop denne type er blevet enormt populær de seneste år, hvilket er fuldt forståeligt, da de smager super godt og er nemme at lave.
Herunder får du en opskrift på de lækreste brioche boller, der er bløde, velsmagende og lækre. Opskriften giver cirka 8 boller.
Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 dl mælk
- 2 spsk honning
- 1,5 tsk salt
- 1 knivspids kardemomme
- 550 gram hvedemel
- 3 æg (1 til pensling)
- 125 gram smør (blødt)
- En smule sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at lune mælken til omkring 25 grader, og rør derefter gæren ud.
- Herefter tilføjer du honning, salt, 2 æg, kardemomme, smør og cirka halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen til du har en ensartet og blød dej.
- Tilføj resten af melet lidt efter lidt, imens du rører det godt sammen.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka to timer.
- Form dejen til 8-10 burgerboller, alt efter hvor store du ønsker dem.
- Pensel boller og pynt med sesamfrø.
- Bag ved 175 grader i 25 minutter.

Billede Credits: Pixabay