Bispens Marked
Bipens Marked er Vestjyllands største middelaldermarked. Her vil du kunne opleve kæmpere, gøglere og hyggelig markedsstemning for hele familien. 

Velkommen til marked ærede ridder eller jomfru!
Spøttrup Borg er til Bispens Marked omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

”Skynd jer at komme med. Dem som kommer sidst, får de dårligste pladser!”  Genlyder det ud over pladsen.

Det er Maximus Heratikus og Tot Langfinger der kalder til markedsgøgl. Gøgler af den fineste slags, som bringer smilet frem hos både store og små.

På Borgen møde vi omkring 100 mænd og kvinder fra Böhmen, som er taget den lange vej for at bebo Borgen. De har selv taget en konge med samt soldater, køkkenfolk, skriver mm. Soldaterne fra Böhmen passer godt på deres konge, og især én gang om dagen er de særligt på vagt. Fremmede soldater angriber nemlig dagligt Borgen og vil forsøge at smide kongen på Porten. Se om det lykkes kongens soldater at forsvare Borgen!

På marken ved siden af Borgen holdes der mesterskab i langbueskydning, hvor skytter på stor afstand konkurrerer i, hvem der sætter flest pile i målskiven.

Spøttrup Borg Open et nyt tiltag og er Spøttrup Borgs egen turnering i middelalderkampsport. Spøttrup Borg Open er kamp til fods i fuld-rustning, hvor der kæmpes med sværd, økse og skjold. Der er forskellige kategorier fra kamp mand mod mand til store grupper, som kæmper mod hinanden. Kampene er ikke aftalt på forhånd, så det er en konkurrence, hvor der bliver gået til stålet!

Tilbage på markedspladsen vil der være teater for børn, musik, handelsfolk som falbyder alskens varer. Trænger man til et hvil og noget at spise, så findes der flere udvalg af gode madboder, hvor man kan nyde sin mad og den fantastiske middelalderstemning til Bispens Marked!

Fredag aften er markedet åbent indtil kl. 22. Oplev aftenstemningen på markedet, som næsten bliver magisk i faklernes skær! Boderne og Borgen er åbne, og der er hygge på pladsen.

PROGRAM:


kl. 10.00: Markedet og Borgen åbner
kl. 11.00: Gøgleri ved Maximus Heratikus og Tot Langfinger (Parken)
kl. 12.00: Ildshow ved Ildfolket (ved Turneringsbanen)
kl. 12.30: Musik (Parken)
kl. 13.00: Riddershow ved Den Gale Ridder (foran Borgen)
kl. 14.00: Borgen angribes! (foran Borgen)
kl. 15.00: Gøgleri ved Maximus Heratikus og Tot Langfinger (Parken)
kl. 15.30: Musik (ved Turneringsbanen)
kl. 16.00: Rettergang. Hvem bliver dømt i dag! Ridder Martin og hans svende
kl. 16.00: Konkurrence i skydning med langbue (Lejrplads Syd)
kl. 18.00: Markedet lukker – vi takker for dit besøg. Fredag lukker markedet kl. 22.00.

©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now